Pistorius nudi financijski sporazum roditeljima žrtve

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Južnoafrički paraolimpijski šampion Oscar Pistorius nastoji postići financijski sporazum s roditeljima svoje pratilje Reeve Steenkamp, koju je ubio na Valentinovo 2013., kako bi izbjegao građansku parnicu, izvješćuje u utorak južnoafrički dnevnik.

Jedan od njegovih odvjetnika Kenny Oldwage, kojeg citira dnevnik Times, odbio je potvrditi informaciju i suzdržao se od svakog komentara.

Po pisanju novina, odvjetnici sportaša žele da se afera riješi prije početka suđenja na kaznenom sudu koje se treba održati u ožujku 2014. Nude obeštećenje zbog gubitka prihoda i moralne patnje.

Reeva Steenkamp, koja bi 19. kolovoza navršila 30 godina, bila je top-model poznat u JAR-u i imala solidne prihode. S polubratom financijski je pomagala umirovljene roditelje.

Južnoafrički tisak tvrdi da roditelji traže tri milijuna randa (220.000 eura) odštete i kamata.

Manekenku je u noći s 13. na 14. veljače Pistorius ubio s više metaka kroz zatvorena vrata kupaonice u svojoj rezidenciji u Pretoriji.

Unatoč amputiranim nogama u visini koljena, Pistorius je postao slavan kao paraolimpijski trkač koji je sudjelovao i na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. gdje je trčao u polufinalu utrke na 400 metara te u finalu na 4x400 metara. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter