Pistorius može putovati u inozemstvo na natjecanja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Južnoafričkom paraolimpijcu Oscaru Pistoriusu, optuženom za ubojstvo svoje zaručnice Reeve Steenkamp, sud u Pretoriji danas je odobrio da putuje u inozemstvo kako bi mogao sudjelovati na atletskim natjecanjima.

Sudac Bert Barn izjavio je da će Pistorius sudskim vlastima morati dostaviti plan svojih putovanja najmanje tjedan dana prije odlaska u inozemstvo, a da po povratku u Južnu Afriku mora u roku od 24 sata vratiti putovnicu nadležnim organima.

Pistorius je 22. veljače uz jamčevinu pušten da se brani sa slobode. Jamčevina je iznosila 113.000 dolara, a Pistorius je morao predati putovnicu i oružje, te su mu zabranjeni kontakti sa svjedocima.

Okolnosti u kojima je došlo do tragedije nisu jasne. Pistorius tvrdi da je pucao u djevojku jer je mislio da se radi o provalniku, ali policija je odbacila takvu teoriju te je optužen za ubojstvo svoje zaručnice. Suđenje Pistoriusu trebalo bi početi 4. lipnja.

Pistorius je postao prvi sportaš s amputacijom koji je nastupio na prošlogodišnjim Olimpijskim igrama u Londonu i to na 400 metara plasiravši se u polufinale, a na Paraolimpijskim igrama je ukupno osvojio šest zlatnih medalja. Pistorius je rođen je s urođenom manom i prije prvog rođendana amputirane su mu noge ispod koljena. U srednjoj školi bavio se ragbijem, vaterpolom i tenisom, no najveće rezultate je postigao u atletici. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter