Pismu trebalo 7 dana od Pazina do Lindara

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Lindar je stari gradic udaljen od Pazina oko tri kilometra ili starom, ali prohodnom cestom 20-ak minuta hoda. No, pismu je, da prijede ovaj put, potreban skoro cijeli tjedan. Upravo takvo pismo, koje je putovalo od utorka do drugog ponedjeljka, primili su clanovi župnog vijeca Lindar. Njima je župnik koji živi u Starom Pazinu u utorak 13. listopada poslao pismo u kojem ih obavještava o sastanku u nedjelju 18. listopada. Clanovi župnog vijeca obavijest su primili tek dan nakon toga, u ponedjeljak 19. listopada, dakle sedam dana od predaje pisma pošti u Pazinu.

U pazinskoj pošti, odakle je pismo poslano, nisu ovlašteni davati izjave za javnost pa su nas ljubazno uputili na službu za odnose s javnošcu i medijima, koja djeluje pri Upravi Hrvatskih pošta u Zagrebu. Medutim, neslužbeno doznajemo da je rok za isporuku pisama cetiri dana. K tomu ne racuna se dan prijema, a izuzimaju se neradni dani i blagdani te oni u koje se pošta ne dostavlja.

Buduci da Lindar spada u šire dostavno podrucje, obicno poslana pošta onamo se dostavlja svaki drugi dan. Prema toj racunici, pismo je krenulo na put 14. listopada, odmaralo je u subotu i nedjelju 17. i 18 listopada, a isporuceno je 19. listopada. Uz to jedan je dan cekalo na racun šireg dostavnog podrucja, pa na kraju ispada da je aktivno putovalo svega dva dana. Neobicno, ali u skladu s pravilima.


Podijeli: Facebook Twiter