Pisci protiv ukidanja Odjela za kulturu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na božicnom domjenku clanova, suradnika i prijatelja Istarskog ogranka Društva hrvatskih književnika, održanom u ponedjeljak u pulskom Klubu hrvatskih književnika, osim govora o ovogodišnjim aktivnostima, bilo je i polemickih tonova.

Pisci su se žestoko suprotstavili ukidanju Odjela za kulturu Grada Pule i obznanili da kane zaokružiti sredivanje, vlastitim sredstvima i trudom kao i dosad, citavog prizemlja sjedišta ogranka u staroj pulskoj tiskari.

Posebno je istaknuto odlucno otklanjanje mogucnosti, koju zasad neslužbeno najavljuju pojedini politicari, da se ogranak opet iseli iz svog uredenog prostora, vec sedmog po redu tijekom dvaju desetljeca. Istaknuta je i potreba da Pula dobije svoj "art in residence", prostor za gostujuce književnike i umjetnike opcenito.

Skupu su prisustvovali brojni clanovi ogranka iz citave Istre te predstavnici Hrvatske glazbene unije za Istru, Hrvatskoga društva likovnih umjetnika Istre, Muzeja suvremene umjetnosti Istre i drugi. Istarski ogranak DHK-a, jedina organizirana književnicka udruga u Istarskoj županiji, broji 50-ak clanova, od kojih 15 punopravnih clanova DHK-a, a ostali su clanovi-suradnici ogranka.


Podijeli: Facebook Twiter