Pirotehničari izborili novi KU, štrajk se prekida

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pirotehničari su izborili novi kolektivni ugovor i štrajk se prekida, potvrdio je večeras pirotehničar Minja Saracco, nakon što je i Vlada na svojem Twitter profilu objavila da su pirotehničari i HUP-ova Udruga humanitarnog razminiranja na današnjem sastanku potpisali kolektivni ugovor, čime je završen dvotjedni štrajk pirotehničara.

Potpisujući se kao "Minja Saracco, pirotehničar koji više nije u štrajku!" taj je pirotehničar u e-mail poruci medije izvijestio kako su večeras, na sastanku kod ministra rada i mirovinskog sustava Miranda Mrsića, njegovi kolege s HUP-om postigli dogovor kojim su usuglašena sva materijalna pitanja pirotehničara.

Naglašava kako je dogovoren prijelazni Kolektivni ugovor do kraja godine, po kojem bi pirotenhičari bili plaćeni 13.000 kuna bruto za puni radni mjesec te 4000 kuna bruto minimalne plaće za one mjesece kada ne rade.

Od iduće godine, ako proračun bude veći za 20 posto, potpisuje se novi Kolektivni ugovor u kojem radni bruto raste na 13.300 kuna uz dodatak od 0,5 posto po godini radnog staža (minuli rad), a onaj "neradni" bruto ostao bi 4000 kuna, navodi Saracco.

"Ono što slijedi je proglašenje ovog ugovora granskim i povratak pirotehničara na svoja radna mjesta", ističe Sarraco, koji svoj e-mail zaključuje porukom: "Razminiranje u Hrvatskoj se napokon nastavlja!!!".

Vlada je nešto prije 20 sati na svojem Twitter profilu kratko objavila kako je uz posredovanje ministra Mrsića okončan štrajk pirotehničara te potpisan Kolektivni ugovor. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter