Piroman u pola godine podmetnuo 25 požara

(N. LAZAREVIĆ)
(N. LAZAREVIĆ)

Muškarcu u dobi od 44 godine iz okolice Buja, osumnjičenom da je izazvao 25 požara na bujskom području, sudac istrage Županijskog suda u Puli odredio je jednomjesečni istražni zatvor. Prvu vijest da policija ima u rukama osumnjičenog za izazivanje požara objavili su 9. kolovoza na svojim stranicama na Facebooku umaški vatrogasci koji nisu željeli javno objaviti njegov identitet.

Potpaljivanje upaljačem

Neslužbeno smo doznali da je riječ o K. O. nad kojim je kriminalističko istraživanje provela bujska policija i koja ga sumnjiči za 25 kaznenih djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom. No dok 44-godišnjak boravi iza rešetaka policija će nastaviti kriminalističko istraživanje jer se sumnja da je tijekom prošlih godina na širem području Buja i Umaga namjerno izazivao požare.

Sumnja se da je muškarac od 23. veljače do 9. kolovoza ove godine na Bujštini, upaljačem izazvao 25 požara trave, a pritom se vatra zbog meteoroloških uvjeta proširila i na nisko raslinje, dok je u jednom slučaju zahvatila i maslinik. Upravo na dan kada su umaški vatrogasci na svom facebook profilu objavili da imaju saznanja da policija ima sumnjivca za požare buknuo je i požar u čijem su gašenju sudjelovali zajedno s vatrogascima iz Buja te dobrovoljcima iz vatrogasnih društava Umag i Buje. (M. KOŠTA)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD SUBOTE


Podijeli: Facebook Twiter