Pirati oslobodili hrvatskog pomorca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatskog pomorca Miru Alibašica somalski su pirati oslobodili prošlog tjedna, zajedno s ostatkom posade Zirku, nakon cega je brod otplovio u Oman, objavljeno je iz stožera EU NAVFOR-a, medunarodnih mornarickih snaga za borbu protiv piratstva u vodama oko Somalije.

Da je kapetan Alibašic osloboden te da je s ostatkom posade broda nakon tromjesecnog zatoceništva u Somaliji stigao na sigurno, potvrdeno je i iz Stožera za koordinaciju aktivnosti u slucajevima ugroze hrvatskih brodova i hrvatskih pomoraca u medunarodnoj plovidbi. Medutim, na pitanje gdje se on trenutno nalazi i je li stigao kuci na Korculu, u stožeru odgovor - nisu znali.

Isti odgovor, doduše neslužbeno, stigao je i iz Ministarstva vanjskih poslova, što je u najmanju ruku zabrinjavajuce, s obzirom na to da je Alibašic bio jedini hrvatski pomorac zatocen u Somaliji posljednjih mjeseci pa bi logicno bilo ocekivati da nadležne institucuije barem znaju gdje se nakon oslobadanja nalazi i je li stigao u Hrvatsku.

Je li pomorac stigao kuci pokušali smo saznati i od clanova njegove obitelji, no u domu Alibašicevih jucer nitko nije odgovarao na telefonske pozive.


Podijeli: Facebook Twiter