Piramida bi mogla postati planetarij

Piramida je nekad bila kultni pulski diskoklub (arhiva)
Piramida je nekad bila kultni pulski diskoklub (arhiva)

Hoće li višegodišnjoj zapuštenosti nekad kultnog pulskog diskokluba Piramide konačno doći kraj, znat će se vrlo skoro. Ono što je već sada gotovo sigurno jest da ona više neće biti diskoklub, već će imati posve drugu namjenu - ostvari li se zamišljeno, trebala bi postati planetarij.

Početkom ovog tjedna predstavnici Arenaturista, vlasnici Piramide - izvršni dopredsjednik Park Plaze za Hrvatsku Reli Slonim i izvršni direktor Arenaturista Igor Štoković - sastali su se s investitorom Talijanom Francom Zinijem upravo ne bi li razgovarali o budućnosti Piramide.

- Točno je da sam se sastao s predstavnicima Arenaturista. Međutim, trebam naglasiti da na tu ideju nisam došao slučajno. Početkom 1980-ih godina sudjelovao sam u projektiranju Piramide, dopremi materijala i ostalom do otvaranja tadašnjeg diskokluba. U međuvremenu sam počeo raditi u posve drugačijem poduzeću, internacionalnoj grupi KMS sa sjedištem u Miamiju, koja se bavi audio i videoopremom. Međutim, u sjećanju mi je ostala Piramida i stoga sam se, kada sam ponovno došao u kontakt s Arenaturistom, zainteresirao za njenu sudbinu. Tada sam saznao da je zatvorena pa se rodila ideja da bi s njom trebalo napraviti nešto, čak i posve različito od onoga za što je građena, jer diskoteka više nema smisla, a i vlasnici je kao takvu više ne žele. Tako smo došli do zajedničke ideje da ondje može biti planetarij, istaknuo je Zini.

To, veli, ne bi bio klasični planetarij, već bi se ubacili suvremeni efekti - projekcija od 360 stupnjeva, 3D animacija i slično.

- Bilo bi to mjesto na koje bi cijele obitelji mogle dolaziti i zabavljati se, od najmlađih do najstarijih. Struktura objekta poprilično je uništena zbog neodržavanja i nekorištenja. Moja se tvrtka ne bavi takvim oblikom investicija, stoga je načelno dogovoreno da bi Arenaturist trebao uložiti u sanaciju strukture, a ja bih našao nekoga tko bi vodio cijelu priču i investirao u takav spektakl te bih opremio objekt, kaže Zini.

Za otprilike mjesec dana trebao bi uslijediti drugi susret s vodstvom Arenaturista.

- Iako za sada ne mogu govoriti o iznosima, kao ni o vremenu potrebnom za realizaciju, moram naglasiti da ne govorimo o nekim dugim rokovima. Ili će se ići u to ili ne, ali sve bi se trebalo dogoditi unutar godine, najviše godine i pol. Sve više od toga je predugo, nema smisla raditi planove za dvije, tri godine unaprijed jer tko zna gdje ćemo do tada biti i kakvi će biti obostrani interesi, konstatirao je na kraju Zini. (piše S. ZRINIĆ TERLEVIĆ; snimio M. ANGELINI)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter