Pio i Pepe - ako nije onda je

(Andreas KANCELAR)
(Andreas KANCELAR)

Slikovnica naziva "Pio i Pepe - ako nije onda je" prva je knjiga objavljena u biblioteci Monte Librić, a netom je izišla iz tiska. Nastala je na Facebooku, a predstavljena je sinoć pred brojnom publikom u Puli.

Djelo je rezultat suradnje poznatog istarskog dizajnera Mauricija Ferlina te Danijela Žeželja i Stanislava Habijana iz Petikata. Pio i Pepe su Ferlinovi sinovi, i on je od njihova najranijeg djetinjstva zapisivao njihove mudrosti i bisere objavljujući ih putem Facebook statusa, a potom su ga prijatelji iz Petikata obradovali dizajnom za ovu sasvim posebnu knjigu.

Pio (četiri i pol) i Pepe (dvije i pol) godine autori su jednostavnih odgovora na roditeljska pitanja. Evo nekih od njih. "Pepe, znaš li gdje je Njemačka?" "U Pazinu". "Pio, reci neku rimu" "Ako nije onda je?" Knjiga donosi četrdesetak takvih mikrodijaloga, mudrih, duhovitih, vedrih, posebnih, iskrenih, dječjih. Na promociji su pored Ferlina o knjizi govorili Tomislav Torjanac te librice Rea Korani i Iris Mošnja. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter