Pinocchio osvojio najmlađu publiku

Izvrsna Mila Jovanović u naslovnoj ulozi
Izvrsna Mila Jovanović u naslovnoj ulozi

Pula je potvrdila da ima kvalitetno kazalište za djecu. Predstave za djecu ne održavaju samo vrijedni polaznici Dramskog studija Istarskog narodnog kazališta, kojima dakako idu sve pohvale, već neko vrijeme i superkreativan tim okupljen oko Teatra Naranča – koji je dobio ime po legendarnim narančastim stolicama velike dvorane Dječjeg kulturnog centra, odnosno bivšeg Pionirskog doma.

Jutros je pretpremijerno izveden "Pinocchio", prema jednoj od najpoznatijih knjiga za djecu na svijetu Carla Collodija, a upravo je taj naslov odabran jer je "Pinocchio" prije 55 godina upriličen u tim prostorima i bila je to prva predstava za djecu tadašnjeg Pionirskog kazališta.

Naime, sudeći po kritikama "Pinocchio" prije 55 godina bio je izvrstan, a današnja izvedba, također je za svaku pohvalu.

Mlada argentinska redateljica Renata Carola Gatica, koja je udajom postala stanovnica Zagreba i koja prvi put surađuje s Teatrom Naranča na ovoj predstavi, usredotočila se, između ostalog i na kazalište sjena, prikazujući kroz jednu drugu estetsku, pa i slobodno možemo reći temporalnu dimenziju, priču o lutku koji je postao dječak.

Sve se to događa na aktualan način, vrlo dojmljiv i sugestivan, a ostajući ujedno vjerni fabuli Carla Collodija.

Izvrsna Mila Jovanović, jedna od najmlađih polaznika ovoga teatra, odnosno Udruge FERR koja s Teatrom Naranča tvori jedinstvenu cjelinu obrazovanja mladih glumaca te izvedbu predstava, pokazala je sav svoj talent u jednoj "muškoj" ulozi.

Ležernost u nastupu, sigurnost u samom scenskom pristupu te konstantna, nenametljiva interakcija s gledateljima odlikovale su njezinu izvedbu, a dakako da je do izražaja došla i vrlo dobra suradnja i s ostalim izvrsnim glumcima.

Tu je i vrlo simpatična Gea Gojak, koja se jako dobro snašla u ulozi vile, i koja je na svojim počecima glumila u brojnim predstavama za djecu. U međuvremenu je diplomirala najprije u Osijeku, potom u Novom Sadu, udala se, no njezina strast za ulogama u dječjim predstavama ostala je neizmijenjena. Možemo samo reći da još bolja.

U ovoj predstavi glumi i njezin suprug Nikola Kerkez (uvjerljivo tumačeći Zrikavca), koji se također izvrsno snašao i zasigurno pri tome i dobro zabavio, a o Franji Tončiniću (Geppetto, Mangiafuoco, Lucignolo i Mačak) i Ugu Koraniju (Trešnjić, Lisac, Harlekin i Dečko), koji se pobrinuo i za glazbu – rečeni su više puta epiteti koje i ovoga puta valja ponoviti - uvjerljivi, sigurni, simpatični, izvrsni.

Dramatizaciju teksta potpisuje Rebecca Agić, a za tehničko vodstvo zaslužan je Toni Modrušan. Vrlo je efektna i scenografija Breze Žižović, kao i kostimi Desanke Janković, a i svi ostali sudionici napravili su zbilja dobar posao.

Djeci se predstava iznimno dopala, a sudeći po reakcijama, svidjela se i njihovim roditeljima. Teatru Naranča svakako idu pohvale što je iznjedrio još jedan hit za najmlađe. (Vanesa BEGIĆ; snimila Nina DŽEKO)

Repriza u nedjelju

Repriza je na programu sutra u 18 sati, a iduće reprize su 15. prosinca u 18, te 23. prosinca u 11 sati. Tijekom potonjih dviju repriza bit će organiziran i doček Djeda Mraza. Informacije i rezervacije moguće su na 095/5222-505 ili na e-mail [email protected].


Podijeli: Facebook Twiter