Pink Day za sve ljubitelje dobrih rose' vina


Udruga Women on Wine/WOW već petu godinu za redom organizira Pink Day, međunarodni festival ružičastih vina. Ove subote Festival se održava u prostoru Muzeja Mimara te okuplja najbolje proizvođače ružičastih vina i pjenušaca iz Hrvatske i inozemstva dok u okviru Festivala u Festivalu, Green in Pink, izlaže i petanestak hrvatskih proizvođača ekstra djevičanskog maslinovog ulja. 

WOW za sve žene

WOW osnovala je poznata novinarka Sanja Muzaferija vođena idejom o ženskoj nazočnosti na vinskoj sceni, ali i želeći stvoriti svojevrsnu networking platformu čiji je primarni cilj i misija obznaniti da u Hrvatskoj postoji jaka ženska vinska scena te povezati žene koje se na bilo koji način bave vinom, stoga je WOW namjenjen vinarkama, vinotekarkama, novinarkama, enologinjama, sommelierkama ali i svim ljubiteljicama vina.

Vina rose posljednjih su godina sve popularnija i u nas i u svijetu, a ljubitelje vina osvajaju svježinom, jednostavnošću, posebnim šarmom i obiljem aroma. To je potvrdila i iznimna popularnost vinske smotre Pink Day. Ovaj je festival obojan ružičasto ne samo zbog boje vina koja izlaže, nego i zbog dolaska proljeća i tračka optimizma i veselja koji njeguje, pa je Muzej Mimara za vrijeme Pink Daya uvijek prepun cvijeća, osmjeha, lijepo (u pink) odjevenih žena (i muškaraca).

Radionice 

Na Pink Dayu će se ove godine održati tri radionice, čiji su voditelji odreda međunarodno ugledni stručnjaci s područja vina i ulja. Rosé: All Over Europe, vinska je radionica koju vodi jedna od najboljih britanskih sommelierki Laure Patry, svojedobna bliska suradnica Gordona Ramsaya. Bit će zastupljena francuska, austrijska, britanska i vina s otoka Krete. Na svoje će doći i ljubitelji ekstra djevičanskog maslinovog ulja na workshopu All About (Olive) Oil powered by American Express koju vodi međunarodni stručnjak i sommelier za ulje Heinrich Zehetner iz Salzburga. Šećer na kraju je radionica Master of Wine, Jo Ahearne, Britanke koja već nekoliko godina živi na Hvaru s radionicom Rosé: Croatian Style(s) na kojoj će biti riječ o različitim stilovima hrvatskih ružičastih vina.

Ovaj „ženstveni“ festival po mnogočemu je poseban i drukčiji od drugih – jer tradicionalno djeluje humanitarno. S obzirom da ove godine slavi svoj peti rođendan, jučer se uoči Pink Daya, u zagrebačkom hotelu Esplanade, uz koncert The Frajli, održala svečana Gala humanitarna večera, kao finale WOW akcije kojom su se skupljale donacije za udrugu FB Humanitarci Zagreb, a pod nazivom „PINK DAY pomaže ugroženim obiteljima“. (PIŠE mr. oecc. Andrea PANČUR)

(PROMO)

 

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter