Pinguentum favorit publike i žirija

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Klapski napjevi okupili su sinoc u Buzetu trinaest natjecateljskih i dvije gostujuce klape te više od tristo posjetitelja koji su u prepunoj dvorani Narodnog doma gotovo bez daha popratili trosatni program 13. festivala klapa Istre i Kvarnera Pivajuci sva smo blaga stekli.

Na pobjednicko postolje 13. KIK Festa zasjela je muška klapa Pinguentum s 85 osvojenih bodova, a Buzecani su, pod vodstvom Sanjina Radovica, osvojili i nagradu publike.

Strucni ocjenjivacki sud drugu je nagradu dodijelio muškoj klapi Vincace iz Novog Vinodolskog koja je osvojila 82,3 boda, a trecu klapi Morcic iz Rijeke koja se može pohvaliti s 80,3 boda. Trece mjesto za dlaku je, za svega 0,1 bod, izmaklo odlicnoj klapi Teran iz Trviža.

Brkica - nagrada za interpretaciju klapskog napjeva s elementima istarsko-primorskog glazbenog izricaja - pripala je klapi Boškarin iz Huma, jedinoj koja se odlucila za takav napjev. Na 13. KIK-u predstavljena je notna edicija «Draga nan je zemja», prva zbirka napjeva istarsko-primorskih autora, pa je za ocekivati, rekao je glavni urednik profesor Dušan Prašelj, da ce dogodine klapa s takvim repertoarom biti više.


Podijeli: Facebook Twiter