Pinezici: Dimnjak zapalio garažu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U mjestu Pinezici u opcini Tinjan u cetvrtak oko 2 sata buknuo je požar u kuci 31-godišnjeg Klaudija Pinezica. Pazinski vatrogasci požar su ugasili oko 2.30 sati, a prema podacima iz PU istarske nije bilo ozlijedenih. Policija je u cetvrtak ujutro obavljala ocevid, a prema prvim neslužbenim informacijama, požar je buknuo iz dimnjaka.

Iz njega se u prizemlje spustila zapaljena cad i najprije zapalila vrecu koja se nalazila na otvoru dimnjaka, a potom razne predmete na metalnoj polici. Na koncu je požar zahvatio skoro cijelu garažu.



Srecom vatra nije zahvatila vecu kolicinu suhih drva za ogrjev koja su bila posložena svega dva metra od dimnjaka, a prava sreca u nesreci jest to što je vatra rastopila cijev od vode koja je potom prskala po garaži gaseci vatru.

"Imali smo srece jer se drva nisu zapalila, a rastopljena vodovodna cijev pod pritiskom pomogla je u gašenju vatre. Naime, da je vatra zahvatila suha drva, planula bi cijela kuca. Kad sam shvatio što se dogada i sišao u garažu, ona je bila puna dima, a vatra se vec bila ugasila.

Izvukao sam automobil iz garaže, dok su ostale stvari ionako vec izgorjele. U garaži smo držali i neke djecje igracke koje su takoder uništene", kazali su nam Klaudio Pinezic i njegova supruga. Kažu da su sretni jer nitko nije stradao.


Podijeli: Facebook Twiter