Pincuk na kažun

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ovogodišnja vodnjanska akcija obnove objekata suhozidne gradnje "Moj kažun" svecano je zatvorena u subotu na lokaciji "kod tri kažuna" u blizini crkve Svete Foške. Postavljen je pincuk (završni kamen na krovu) na jedan od spomenuta tri kažuna koji je ove godine dobio krov, a svim sudionicima radionica za izradu i obnovu kažuna i suhozida koje su trajale od 6. svibnja podijeljene su diplome.

Isti dan održana je i biciklijada u sklopu koje su biciklisti razgledali kažune te uživali u velikoj fritaji od tisucu jaja.

- Zahvaljujem svim sudionicima, a posebice onima koji su dolazili po nekoliko dana za redom i pomagali. Kad sam ih pitao što ih toliko privlaci da nam pomažu, odgovorili su da je to dobra kumpanija, rekao je Branko Orbanic, voditelj radionica.





Gradonacelnik Klaudio Vitasovic je podsjetio da na Vodnjanštini ima oko dvije tisuce kažuna te da ih je obnovljeno oko pedesetak, a kroz ukupno dodijeljene 154 gradske potpore obnovljeno ih je više od sto. Dodao je da se nastavlja s akcijom te da je njegova želja da svi kažuni budu obnovljeni. Tijekom akcije kažune je posjetio velik broj ucenika, djece iz vrtica i studenata.

Za zabavni program na svecanosti zatvaranja pobrinula se klapa Opatija i skupina "Mali balun" vodnjanskog vrtica Petar Pan, a svi sudionici bili su pocašceni bogatim roštiljem.


Podijeli: Facebook Twiter