Pincanu 3, Caticu 2 godine zatvora

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Franko Pincan zvani Frenki iz Kaštelira nepravomocno je osuden na ukupno tri godine, a njegov kompanjon Fikret Catic iz Karigadora na ukupno dvije godine zatvora zbog više provalnih krada koje su pocinili krajem prošle i pocetkom ove godine. Pored toga, presudom koju im je izrekao sudac pazinskog Opcinskog suda Denis Hek obojici je produljen istražni zatvor.

Pincanu i Caticu presudeno je za provalnu kradu u vikendicu u Kašteliru u vlasništvu tvrke Alpenparks Bau u razdoblju od 13. do 16. prosinca prošle godine, iz koje su ukrali odjecu, a ukupna šteta koju su pocinili u ovom slucaju iznosi 1.500 kuna. Krivima su proglašeni i za provalu u ostavu vikendice W. F. K. u Tadinima cime su prakticki u istom periodu, 14. ili 15. prosinca, napravili štetu od 500 kuna.

Dvojac je bio aktivan vec pocetkom ove godine. Skladište jednog restorana u Kašteliru posjetili su 31. sijecnja, iz kojeg su ukrali tri pršuta, pet kila ombola i tri kile kobasica, na racun cega su vlasnika lokala zakinuli za pet tisuca kuna. Istoga dana u Kašteliru su posjetili kucu P. L., no u tom pohodu morali su se zadovoljiti vrlo skromnim plijenom - novcanicom od 10 kuna!

Tocno neutvrdenog dana u periodu izmedu 15. sijecnja i 4. veljace u Diklicima su provalili u kucu L. V. Iako su razbili sirenu unutarnjeg alarma te, maknuvši jednu sliku sa zida otkrili otkljucani kucni sef koji su pregledali, nisu ništa uzeli.

Za cetiri teške krade Pincan i Catic osudeni su na godinu i 11 mjeseci, no buduci da su obojici opozvane ranije uvjetne kazne - Pincanu 14 mjeseci zatvora, a Caticu tri mjeseca zatvora, Pincanu je izrecena jedinstvena bezuvjetna zatvorska kazna u trajanju od tri godine, a Caticu dvogodišnja zatvorska kazna.

Osim pet kaznenih djela pocinjenih u tandemu s Fikretom Caticem, za koja je netom osuden na pazinskom sudu, Pincan je "slavu" na stranicama crne kronike stekao ovoga proljeca, kada je policija objavila da je 30-godišnjak s podrucja opcine Kaštelir-Labinci od 18. studenog prošle do 10. travnja ove godine pocinio 17 kaznenih djela. Medutim, najintrigantniji dio ove price je da je po okolici operirao dok je bio "testirao" tudu kucu u Bašicima, gdje se mještanima predstavio kao uspješan talijanski poduzetnik Franco Pausini.

Naime, Pincan se sredinom veljace ušuljao medu mještane Bašica, gdje je 55-godišnjakinju koja je oglasila kucu na prodaju, odobrovoljio da mu dopusti da neko vrijeme boravi u njoj ne bi li mogao procijeniti odgovara li mu kuca. Upravo tijekom nepuna dva mjeseca, koliko je prošlo od njegova dolaska u Bašice do ponovnog uhicenja - a na razrješavanju kaznenih djela koja je od lani pocinio bavili su se operativci iz cetiriju policijskih postaja - pocinio je najveci broj od pripisanih mu 17 imovinskih delikata.

Još bizarnije je da je Pincan operirajuci po vikendicama, apartmanima i ugostiteljskim objektima krao uglavnom istarske suhomesnate delicije, kojima je svojim novopecenim susjedama uzvracao za srdacno gostoprimstvo u njihovom selu. (M. VUKŠIC)


Podijeli: Facebook Twiter