Pinca duga devet metara u Fažani

Velečasni Ivo Borić blagoslovio je uskršnju trpezu (Z. S.)
Velečasni Ivo Borić blagoslovio je uskršnju trpezu (Z. S.)

Pincu dugu devet metara te mnoge druge vazmene delicije pripremila je fažanska Turistička zajednica i Župa za mještane i brojne goste danas prije podne.

Nakon mise, na trgu pred crkvom sv. Kuzme i Damjana, bogatu je Uskršnju trpezu blagoslovio velečasni Ivo Borić, nakon čega su i oni nestrpljivi gosti mogli prionuti velikoj zajedničkoj marendi na Uskršnji ponedjeljak. Na meniju se je, uz nezaobilaznu pincu ispečenoj u jednoj lokalnoj pekari, našla i fritaja s istarskim kobasicama koju je na licu mjesta pripremao Ljudevit Sabo te mnoge druga jela s jajima, mladim lukom i šunkom kao glavnom temom.

Trg je za to vrijeme bio ukrašen velikim bogato oslikanim pisanicama, koje već godinama prate uskršnja zbivanja u Fažani. Među posjetiteljima najviše je bilo inozemnih gostiju kojih, unatoč tome što su kampovi još uvijek zatvoreni, u Fažani proteklih dana nije manjkalo. Kao i svake godine na Uskršnji ponedjeljak tijekom dana su organizirane razne tradicionalne igre karakteristične za Vazan, poput nošenja i pičenja jaja, a program su upotpunile i brojne radionice. Fažanske umirovljenice Luciana Debeljuh, Emilia Černac, Milena Pajković Rudan i Vera Devescovi demonstrirale su izradu pletenica i pinci, a Dubravka Petković i Đulijana Marjanović izradu Uskršnjih jaja u tehnici kolaža, oslikavanja i decoupagea. Mlađi su se na trgu razveselili čokoladnim jajima s raznim okusima. (Z. STRAHINJA)


Podijeli: Facebook Twiter