Pilot paraglidera pronađen mrtav na Maloj Učki

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pilot paraglidera koji je u nedjelju oko 17.30 sati poletio s uzletišta zvanog Zavoj, kraj Buzeta pronađen je u ponedjeljak ujutro oko 6.30 sati mrtav na Maloj Učki.

Naime, zaprimljena je dojava o nejavljanju na mobitel pilota paraglidera, a prvotna informacija da je pilot paraglidera poletio sa Raspadalice, također kod Buzeta, nije točna. Potraga i spašavanje pokrenuti su još u nedjelju odmah nakon nestanka, no do kasnih noćnih sati traganje nije urodilo plodom. U traganju su sudjelovali članovi HGSS-a iz Pule i Rijeke, te djelatnici policije. Beživotno tijelo je pronađeno na Maloj Učki tek u ponedjeljak ujutro prema informacijama od HGSS-a.

Prema neslužbenim informacijama radi se o 35-godišnjem pilotu paraglidera iz Zagreba. Mladić je letio u društvu četiri prijatelja, te je očito nešto pošlo po zlu kada je završio na Maloj Učki i pao, gdje je na mjestu događaja preminuo. Od predsjednika kluba paraglidera Tići, Jožefa Rabiča, koga smo telefonski uspjeli na kratko uloviti, dobili smo dobili potvrdu da je skupina paraglidera krenula s uzletišta Zavoj, te da je mladić na mjestu pada preminuo. O mogućnosti da se radilo o jačem vjetru ili kakvoj greški, Rabič nije htio špekulirati, budući da, kako je kazao, nije vidio svojim očima i ne želi krivo tvrditi, iako teoriju o nesreći ima. Dodao je da će istraga utvrditi što se točno dogodilo i zašto.

Istarska policija je priopćila da je pored očevidne ekipe na terenu bila i zamjenica Općinskog državnog odvjetnika Andreja Jelenić Pitoski koja je nadgledala očevid, a pozvan je bio i istražitelj agencije za istraživanja nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu. Policija u jutarnjim satima nije imala informacije o stradalom pilotu. (M. S.)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD UTORKA


Podijeli: Facebook Twiter