Pilot epizoda serije postala film

Ženska vokalna skupina Srednje škole Buzet (G. Č. Š.)
Ženska vokalna skupina Srednje škole Buzet (G. Č. Š.)

Stanislav Tomić, redatelj "Lavine", filma koji će večeras u Areni otvoriti nacionalni program 64. Pule, rekao je jutros novinarima nakon press projekcije da je ovaj projekt prvotno zamišljen kao jedna pilot epizoda potencijalne serije.

- Iznenađen sam da je od toga uopće nastao film, a kamoli da otvara Pulski filmski festival. To je rađeno vrlo brzo i neke odluke su se donijele same od sebe. Postoji šansa da se ovaj film pretvori u seriju, ukoliko će je netko kupiti. Jako smo se dobro zabavljali dok smo ga radili. Nama je bilo dobro pa bi to htjeli i nastaviti, rekao je redatelj.

Na paralelu moderatora Boška Picule s komedijama Pedra Almodavara, redatelj je kazao da prizivanje Almodavara za njega svakako predstavlja kompliment.

Priča je nastala na ideji producenta Joze Patljaka, koji je u nastavku kazao da je projekt nastajao slojevito, sedam godina.

- Ovaj je film nastajao kao priča o jednoj ženskoj obitelji. Nastajao je u letu. Interesantno je koliko je tu karaktera, nevjerojatnih zapleta i priča. Jako smo zadovoljni kako smo ovo napravili, kazao je producent Patljak.

Glavna "ženska uloga" pripala je Robertu Ugrini koji igra prvu, a Ksenija Marinković drugu Franjinu suprugu. Stojan Matavulj igra Franju koji po povratku iz mrtvih objavljuje da je postao homoseksualac.

- Teško je naći glumicu koja će stati u ring s najboljom hrvatskom glumicom Ksenijom Marinković. Ja sam se odlučila na to; prihvatila sam taj izazov, našalio se Robert Ugrina, kazavši da mu nije bilo teško igrati ženu.

Glumačka postava "Lavine" uključuje i Borka Perića, Žarka Radića, Gorana Grgića, Mirana Kurspahića i Svena Jakira te glumice Anu Maras Harmander, Saru Stanić i Ninu Violić.

(Z. ANGELESKI)



Podijeli: Facebook Twiter