Pilot Cessne prevezen na liječenje u Zagreb

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pilot Cessne, koja se danas srušila kod Pakraca, večeras je nakon pružene pomoći u Općoj bolnici u Novoj Gradiški prevezen u zagrebačku Traumatološku kliniku, a drugi muškarac iz zrakoplova pušten je kući, rekli su za Hinu u Novoj Gradiški.

Državljanin Srbije (49) teško je ozlijeđen, ali je izvan životne opasnosti, a 66-godišnji državljanin Bugarske otišao je kući u pratnji kolega iz tvrtke, rekao je dežurni liječnik Mario Špoljar.

Zrakoplov je nestao s radara i srušio se jutros oko 10.30 na obroncima Psunja, na 600 metara nadmorske visine. Spasilačke ekipe su ih locirale oko devet kilometara od Pakraca, u blizini Rogolja u Brodsko-posavskoj županiji.

Sa stradalnicima su ekipe GSS-a uspostavile vezu mobitelom, ali je potraga bila otežana zbog miniranoga, teško pristupačnog i šumovitog terena.

HGSS je ozlijeđene osobe predao na skrb hitnoj medicinskoj pomoći u 15.35 sati, čime je završio još jednu akciju potrage i spašavanja, izvijestio je HGSS na svojim mrežnim stranicama.

U 15.06 sati spasioci su zajedno s liječnikom HGSS-a "uspjeli doći do unesrećenih, medicinski ih zbrinuli i nosilima transportirali dva kilometra kroz teško prohodan teren".

Ekipe su bile sastavljene od spasilaca HGSS-a iz Novske, Požege i Slavonskoga Broda te policije, vatrogasaca, hitne pomoći i MUP-ova helikoptera. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter