Pilo se mlado vino

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zadnja subota u listopadu u turistickoj ponudi opcine Svetvincenat rezervirana je za jednu od najdugovjecnijih manifestacija na ovom podrucju, Feštu od mladega vina. Sedmu godinu zaredom kaštel Morosini-Grimani ugostio je dvadesetak vinara iz cijele Istre, a zainteresiranih za njihovu degustaciju bilo je toliko, da su vec oko 23 sata mnogi ostali bez ijedne buteljke na svom stolu.

Svoja mlada bijela i crna vina, prve rezultate cjelogodišnjeg rada, uloženog truda i znanja, predstavili su Degrassi, Ravalico, Trapan, Geržinic, Pilato, Vinobile, Vivoda, Demian, Putinja i mnogi drugi.

- Jako smo zadovoljni sjajnim odazivom posjetitelja koji svake godine u velikom broju pohode naše krajeve i našu feštu koja ima 40-godišnju tradiciju. Osim degustacije vina, imamo mnoštvo razlicitih zbivanja, od biciklijade i prijateljske nogometne utakmice, nastupa KUD-a Svetvincenat, do velikog vecernjeg koncerta, rekao je direktor TZ-a Svetvincenat Dean Pustijanac.

Prilikom kupnje caša po cijeni od 50 kuna posjetitelji su dobili i ocjenjivacki listic na kojem su glasali za, po njihovom mišljenju, najbolja mlada vina. Prema osobnom guštu, najboljim su ocijenili vina Ravalico, zatim Vinobile, a trece mjesto pripalo je vinima Degrassi.

Uz dobru kapljicu, atmosfera u kaštelu i oko njega vec je do 20 sati bila dobro zagrijana, cemu je svojom svirkom doprinio i Provin band, a nešto kasnije publiku su do ekstaze doveli uvijek za štalu raspoloženi Gustafi, s kojima se fešta nastavila do ranih jutarnjih sati.


Podijeli: Facebook Twiter