Pilipović: Zeleno-žuti prebrodili početni šok

Berislav Pilipović (M. MIJOŠEK)
Berislav Pilipović (M. MIJOŠEK)

Nisu nogometaši Istre 1961 u petak uspjeli doći do željene osme pobjede u desetom prvenstvenom ogledu protiv Slaven Belupa odigranom u Puli. Konačnih 1:1 donio je "farmaceutima" treći remi u najvećem istarskom gradu, drugi u nizu, što je bio i najrealniji ishod utakmice u kojoj su obje momčadi mogle stići do punog plijena, ali i razrovani travnjak "Drosine" napustiti praznih ruku.

Točno sat vremena imali su gosti iz Koprivnice tri boda u džepu, od pogotka Fuštara u trećoj minuti sve do 63. minute kad se ukazao Slavko Blagojević i jednim od najljepših golova ove sezone postignutim u Prvoj HNL domaćinu donio poravnanje. Opasno su živjeli "zeleno-žuti" u tom periodu dok su pokušavali anulirati gostujuću prednost, Andrej Prskalo je u nekoliko navrata bio na velikim mukama, no domaći čuvar mreže još je jednom bio na visini zadatka te je uspio zaustaviti sve ono što bi promaklo njegovim suigračima i tako zadržao Istru 1961 u igri, što je onda "ratnik iz Otoka" kapitalizirao izjednačujućim golom.

- Imali smo jako loš ulazak u utakmicu protiv Slaven Belupa, slažem se s tom činjenicom - rekao je Borislav Pilipović, lijevi bek Istre 1961. - Najgore je kad se primi pogodak na samom početku susreta, a upravo nam se to dogodilo u petak, i to nas je presjeklo. Nismo praktički ni krenuli, a već smo primili gol i onda se sve odmah mijenja. Morali smo juriti rezultat, malo se uvukla nervoza u naše redove i sve što ide uz to te je kao rezultat toga došlo naše slabije izdanje u prvom poluvremenu. Brzo smo preuzeli inicijativu koju smo potom zadržali praktički do kraja susreta, no to u prvom dijelu nije dovelo do promjene rezultata jer smo dosta loše stajali na terenu, kao da smo malo bili rastreseni zbog tog ranog gola.

U drugom poluvremenu smo se konsolidirali i zasluženo stigli do boda, premda je moje mišljenje da smo mogli i pobijediti jer smo stvarno fantastično odigrali nastavak susreta. (I. CEROVAC)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter