Pilipović: Vrijeme je za pobjedu nad Zadranima

Spreman za subotu - Borislav Pilipović (D. MEMEDOVIĆ/arhiva)
Spreman za subotu - Borislav Pilipović (D. MEMEDOVIĆ/arhiva)

U danu koji je za nogometaše Istre 1961 počeo jutarnjim treningom u fitnessu na "Drosini", nastavio se debitantskim nastupom golmana Antonija Ježine u dresu hrvatske reprezentacije u Južnoj Koreji - šteta što je u tih deset sekundi nastupa primio gol - a zaključio se popodnevnim prijateljskim ogledom u Umagu, većina je pogleda bila uprta u ozlijeđene igrače.

Dvotjedna prvenstvena stanka koju je trener Igor Pamić željno iščekivao ne bi li dodatno uigrao momčad koju je "slagao" tijekom proteklog prelaznog roka, na kraju nije do kraja ispunila očekivanja upravo zbog brojnih ozljeda "zeleno-žutih". Dio treninga preskočili su Radonjić, Woon, Pilipović, Križman, Petrak, Blagojević i Prskalo, ali je zahvaljujući napornom radu fizioterapeuta većina njih vraćena na raspolaganje treneru Igoru Pamiću i njegovim pomoćnicima.

Tako su jučer trenirali svi osim Križmana, čija ozljeda vrata ne nudi puno nade u nastup protiv Zadrana, i Prskala koji se iznenada "ukočio".

Među onima koji su odradili jutarnji trening bio je i tandem lijevih bekova Pilipović i Woon. Prvi se vratio nakon ozljede koljena, dok drugi još treba početi s pravim treningom nakon slične ozljede.

- U prijateljskom susretu s Pazinkom mi se "okrenulo koljeno", bilo je malo nestabilno nakon toga, ali sad je sve u redu i odradio sam već tri, četiri treninga sa suigračima te igrao i prijateljske utakmice. To znači da sam se vratio u konkurenciju i bit ću spreman za subotnji ogled sa Zadrom, ako me trener stavi u momčad, rekao je Borislav Pilipović.

Subotnji susret 9. kola Prve HNL protiv Zadra na "Drosini" počet će u 15 sati. Bit će to četvrti susret pulskog prvoligaša pred vlastitom publikom ove sezone, a u dosadašnja su tri nastupa upisali po pobjedu, poraz i remi.

- Došlo je vrijeme da dobre igre pred našim navijačima pretvorimo u bolji rezultatski učinak. Za razliku od nekih gostujućih nastupa u kojima smo imali i malo sreće, ovdje nam sreća baš i nije bila naklonjena. Po igrama smo sigurno zaslužili više od ta četiri boda koja smo osvojili u tri susreta. Zadar je vrlo neugodan suparnik, ali vjerujem da je kvaliteta na našoj strani, a s obzirom da igramo i pred našom publikom, koja nas ovako sjajno i u velikom broju prati, vjerujem da ćemo upisati i drugu domaću pobjedu, ističe Pilipović. (R. CAR)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter