Pilipović: Jo donosi prednost na našu stranu

Borislav Pilipović (M. MIJOŠEK)
Borislav Pilipović (M. MIJOŠEK)

Nakon jučerašnjeg lakšeg treninga i ručka, nogometaši Istre 1961 krenuli su put Sigeta gdje ih danas s početkom u 15 sati očekuje prvi susret drugog dijela prvoligaškog prvenstva. Iako su Puljani proljeće otvorili domaćim 1:3 ogledom s Dinamom, bila je to utakmica zaostalog 17. kola, tako da će današnje gostovanje kod Hrvatskog dragovoljca biti prvi pravi proljetni ispit momčadi trenera Igora Pamića.

Osim što je to prvi, bit će za momčad koja će u Sigetu nastupiti vjerojatno i posljednji nastup u tom sastavu. Razlog je jasan, pulski su se redovi posljednjih dana popunili novim licima koji ovoga puta nisu stigli u statusu prinova, već u statusu pojačanja, a bit će i odlazaka. Tako će već za ogled s Lokomotivom na "Drosini" u idućem kolu Puljani biti jači za Pavlovića, Mutomba i Aguilara koji će dotad biti registrirani, a uskoro bi pulske redove trebao pojačati i dugo traženi zadnji vezni igrač, ali i mladi Brazilac koji bi trebao doći među "zeleno-žute" na kaljenje.

- U ovaj susret još ulazimo u ovako oslabljenom sastavu bez većine novih igrača, ali i bez Kramarića koji je imao peh da se ozlijedio već u svom debiju za Istru 1961, ali s druge ćemo strane biti jači za Joa, a on je igrač koji, kad je raspoložen i smiren, donosi prednost na našu stranu, rekao je Borislav Pilipović koji će danas zauzeti mjesto u prvih jedanaest.

- Na ovo gostovanje, ujedno i prvi susret u nastavku sezone ulazimo s jasnim ambicijama da se u Pulu ponovno, kao i s prvog gostovanja u Sigetu, vratimo sa sva tri boda. To ne znači da smijemo podcijeniti današnjeg domaćina, ali vjerujemo da smo kvalitetnija momčad. (R. CAR)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter