Jelo koje se vrlo brzo sprema, ukusno je i daje pomalo orijentalni okus. Jogurt ce mesu dati mekocu i socnost, a jabuke i groždice slatkocu koja ce se izvrsno spojiti s ljutim curryjem. Piletinu možete zamijeniti i laganom puretinom.
Sastojci: 2 fileta bijelog mesa, 1 glavica luka, 1 žlicica curryja, 1 žlica groždica, 1 veca kisela jabuka, 3 dl jogurta, svježi peršin, sol, papar, maslinovo ulje.
Priprema: Piletinu narezati na kockice, zaciniti paprom i solju, preliti maslinovim uljem i pustiti da odleži 15 minuta. Luk ocistiti i usitniti, a jabuku oguliti i narezati na kockice.
Meso kratko popržiti na malo ulja pa izvaditi sa strane. Na isto ulje dodati luk i jabuke i pirjati dok ne omekšaju. Dodati curry, groždice i promiješati, pa nakon 5 minuta dodati jogurt.
Ubacite meso i kuhajte na laganoj vatri dok ne omekša, a na kraju dodajte malo peršina. Poslužite uz rižu i salatu.