Piknik s laureatima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Tajna ogrlice sa sedam rubina" i "Pazite kako igrate!" knjige su koje je predstavila spisateljica Ivone Šajatovic brojnim mališanima na Monte Libricu. Prvi roman za djecu koji je Ivona napisala bio je krimic "Tajna ogrlice sa sedam rubina", za koji je 2001. godine dobila trecu nagradu "Ivana Brlic-Mažuranic" te 2002. godine nagradu "Mato Lovrak" za najbolji roman za djecu.

"Radnja romana je smještena u Križevcima, a zaplet price krece kada se gradom proširi vijest da je pronadena davno izgubljena ogrlica Crne kraljice koja ispunjava sve želje", kazala je Šajatovic. Njezin drugi roman - "Pazite kako igrate!" - govori o djeci u skrbnickoj obitelji, a autorica je i za ovaj roman dobila nagradu "Ivana Brlic-Mažuranic".

Drugi gost Piknika s autorom - Mladen Kopjar, takoder je za svoje djelo, zbirku prica "Ljubav, padobranci i izvanzemaljci", dobio ovu prestižnu književnu nagradu. Zbirku cini 12 prica koje govore o svakodnevnici osmaša - njihovim školskim obvezama, ljubavima i obiteljskim problemima.

U cetvrtak program na Monte Libricu zapocinje u 9 sati kad ce na Pikniku gostovati Mladen Kušec. Na osmo pulsko brdo  doci ce u 10 i 12 satii Damir Madaric koji ce predstaviti knjigu "Kako smo od bankrota spasili mamu i tatu", dok ce u 13 sati Zvonimir Milcec govoriti o svojoj knjizi "Tajna krvavog nosa". Pricu za laku noc od 19.30 sati cita Damir Madaric.


Podijeli: Facebook Twiter