Pijani vozač udario troje djece, jednom ugrožen život

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Troje ozlijeđene djece od kojih jedno u životnoj opasnosti - epilog je strašne prometne nesreće u Oštarijama gdje je pijani vozač automobilom "pokosio" skupinu malih maškara što su hodale uz cestu.

Subotnje poslijepodne dvojica su prijatelja, 11-godišnjak i 13-godišnjak odlučili provesti šetajući maskirani od kuće do kuće. Nakon što su pokucali na vrata devetogodišnje sestrične mlađeg dječaka, djevojčica je zamolila roditelje da im se i ona priključi u veselom obilasku.

Krenuli su dalje uz cestu, hodajući uz njen desni rub. Jedanaestogodišnjak je uz cestu koja je zbog nakupina snijega bila nešto sužena hodao prvi, njemu iza leđa drugi dječak, a devetogodišnjakinja posljednja. No samo kakvih 150 metara dalje od kuće djevojčice, na tročlanu je kolonu naletio automobil kojim je upravljao 31-godišnjak iz Josipdola.

Udario ih je bočnim dijelom auta, a najgore je prošao najstariji dječak koji je nakon udarca udario glavom u vjetrobransko staklo i zadobio teške tjelesne ozljede. Drugo dvoje djece vozilo je odbacilo u snijeg sa strane te su, srećom, prošla tek s lakšim ozljedama.

Liječnici se bore za život trinaestogodišnjaka. Nalazi se u stanju inducirane kome i prevezen je na daljnje promatranje u zagrebački KBC Rebro.

Policija je ustanovila kako je vozač auta za volan sjeo s 1,52 promila alkohola u krvi, te ga očekuje prijava nadležnom Državnom odvjetništvu. (D. KUNDIĆ/Novi list)


Podijeli: Facebook Twiter