Pijani vozac Pulaprometa udario u auto i nastavio voziti

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Cetrdesetosmogodišnji vozac Pulaprometovog autobusa u petak je na pulskim Giardinima izazvao prometnu nesrecu, odnosno autobusom je okrznuo nepropisno parkirani automobil, nakon cega se nije zaustavio.

Alkotestiranjem je utvrdeno da je vozio pod utjecajem 1,53 promila alkohola. Kako je izvijestila Suzana Sokac iz PU istarske, nesreca se dogodila u petak oko 14.15 sati na raskrižju Zagrebacke i Ulice Giardini, tocnije ispred glavne ljekarne.

Prilikom skretanja ulijevo Pulaprometov autobus kojim je upravljao 48-godišnjak udario je u desnu bocnu stranu parkiranog peugeota 806 pulskih registracijskih oznaka, u vlasništvu 30-godišnjaka iz Vodnjana.

"Nakon nesrece vozac autobusa nije s drugim vozacem popunio i potpisao europsko izvješce o nesreci, ili na drugi nacin razmijenio osobne podatke, vec je napustio mjesto dogadaja. Ubrzo je pronaden i uhicen jer je postojala bojazan da ce nastaviti ciniti prekršaje.

U subotu je 48-godišnjak priveden dežurnom sucu Prekršajnog suda u Puli koji mu je odredio sedmodnevno zadržavanje u zatvoru u Puli", rekla je Sokac. Materijalna šteta procijenjena je na oko pet tisuca kuna.

Tristo kuna kazne, pak, morat ce platiti vlasnik nepropisno parkiranog peugeota.

Osim vozaca autobusa policija je prekršajno prijavila i Pulapromet te direktora Igora Škatara zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te je protiv njih podnesen optužni prijedlog pulskom Prekršajnom sudu.

"Taj je vozac pocinio teški prekršaj iz ugovora o radu i bit ce mu urucen otkaz. To je tako, nažalost. Autobus ima 12 tona i vozac ne može osjetiti ako nekome okrzne retrovizor. No, u ovom slucaju bio je pod utjecajem alkohola i sreca je da se nije dogodilo nešto gore. Šteta nije velika, a u ovom slucaju najvecu ce štetu pretrpjeti upravo vozac autobusa", rekao nam je Škatar.


Podijeli: Facebook Twiter