Pijani vozač automobila lakše, a motociklist teže ozlijeđen 

(D. ŠTIFANIĆ)
(D. ŠTIFANIĆ)

Dvije su osobe ozlijeđene u dvije prometne nesreće koje su se dogodile na području Pazina i Žminja u petak poslijepodne. Oko 17.40 sati na cesti što vodi od Briga do Kičera 55-godišnjak iz Pazina je upravljao Pontiacom pulskih oznaka pod utjecajem 1,42 promila alkohola. Dolaskom do mjesta Katun Trviški Pontiac, koji se kretao preblizu sredini kolnika, je udario lijevom bočnom stranom u bočni dio teretnog vozila marke Iveco pulskih oznaka kojim je iz suprotnog smjera upravljao 43-godišnjak iz Karojbe. Nakon sudara se 
Pontiac zarotirao i prednjim se dijelom zaustavio na nogostupu, a Iveco je odbačen van kolnika, na zelenu površinu. U nesreći je lakše ozlijeđen 55-godišnjak kojemu je alkotest pokazao da je pod utjecajem 1.42 promila alkohola. Vozač kamiona nije u vrijeme nesreće bio pod utjecajem alkohola. Nepunih sat vremena kasnije vozeći se iz smjera Žminja prema Katarini teško je ozlijeđen francuski motociklist u dobi od 61 godinu. On se motociklom Harley Davidson, francuskih oznaka, vozio spomenutom cestom te je po izlasku iz jednog zavoja ulijevo uslijed neprilagođene brzine izgubio nadzor nad motociklom, izletio s desne strane ceste te se survao njime niz padinu. 
Motociklist je prevezen u pulsku Opću bolnicu gdje je utvrđeno da je zadobio prijelom ramena ali je nakon pružene pomoći otpušten iz bolnice. (M. Ko.) 



Podijeli: Facebook Twiter