Pijani upravljali vozilima

Ilustracija (foto: Mojevijesti.ba)
Ilustracija (foto: Mojevijesti.ba)

Tijekom jučerašnjeg dana su na području Umaga i Buja zabilježena tri slučaja ugrožavanja sigurnosti prometa.

Naime, policajci su oko 9.30 sati u Kolodvorskoj ulici u Umagu prilikom redovne kontrole prometa zaustavili moped peugeot,  pulskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 36-godišnjak iz Varaždina.

Provedenim alkotestiranjem utvrđeno je da vozač bio pod utjecajem alkohola od 2,46 g/kg, te je zbog vjerojatnosti od ponavljanja prekršaja doveden u prostorije policijske postaje na triježnjenje. Zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama slijedi mu prijava nadležnom sudu.

Potom je oko 11.10 sati u Karigadoru zaustavljen automobil renault pulskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 23-godišnjak s područja Novigrada, za vrijeme dok mu je izrečena mjera zabrane upravljanja vozilom B kategorije. 

Mladić je odbio testiranje na prisutnost droge u organizmu te je uhićen i doveden u prostorije policijske postaje. Tijekom postupanja utvrđeno je da mladić posjeduje oko 0,88 grama marihuane te je protiv njega uz optužni prijedlog iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama nadležnom sudu podnijet i optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Posljednji slučaj zabilježen je na području Buja oko 19.15 sati kada su policajci zaustavili automobil VW golf pulskih registracijskih oznaka kojim je iz smjera Tribana u smjeru Završja upravljao 44-godišnjak s područja Grožnjana.

Obavljenom kontrolom utvrđeno je da vozač upravlja pod utjecajem alkohola od 2,26 g/kg, te je smješten u posebnu prostoriju do triježnjenja. Protiv njega je zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama podnijeta prijava nadležnom sudu. (PU istarska/GI)


Podijeli: Facebook Twiter