Pijani Puljani 10 minuta divljali i razbijali

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon razbijanja po kaficu Bass u petak navecer i informacije policije da su se ondje potukla dva pijana gosta našoj su se redakciji obratili vlasnici Bassa koji su nam ispricali sasvim drugaciju pricu prema kojoj su dva muškarca upala u kafic s namjerom da izmaltretiraju goste i osoblje te unište inventar kafica. S njima su bila još dvojica muškaraca koji su promatrali rušilacki pohod.  

- Odmah na ulazu, odnosno na terasi na kojoj nije dozvoljeno pušenje, zapalili su cigarete, a kad ih je konobar zamolio da ondje ne puše, poceli su mu prijetiti i govoriti da se to njega ne tice, pricaju nam vlasnici Bassa.

Nakon toga došli su do šanka i poceli se svadati s gostima te tako isprovocirali fizicki obracun, što im je ocito i bio cilj. Šalicama su gadali konobare, nemilice uništavali sitni inventar, udarali po svemu. Gosti koji su bili u pokrajnjim prostorijama ostali su izvan sukoba samo zahvaljujuci cinjenici da smo zatvorili vrata. Ti su ljudi ondje prakticki bili zatoceni cekajuci desetak minuta da dvojac prestane s divljanjem. Dvojica naših prijatelja, koji su te veceri takoder bili gosti u Bassu, uspjela su ih sprijeciti u daljnjem razbijackom pohodu i izvuci ih van do dolaska policije. No, na putu do izlaza iz Bassa dvojac je nastavio s demoliranjem kafica rušeci pred sobom sve cega su se dotakli pa su išcupali iz poda i drveni barski stol.



Ispreturali su cijelu terasu, a ispred kafica uspjeli su iz poda išcupati drvene grede na kojima stoji natpis kafica te su pocupali elektricnu instalaciju zbog cega je kafic ostao bez struje. Na koncu su iz kamenog zida išcupali metalnu šipku i njome porazbijali stakla i udarali po nekom autu. Došla je interventna policija i odvela ih u postaju, gdje su valjda i prenocili.

Bez obzira na materijalnu štetu, ogorceni smo što kao ugostitelji nemamo nacina da zaštitimo sebe i naše goste od ovakvih pojedinaca koji su si i ranije dozvoljavali ovakvo ponašanje u drugim ugostiteljskim objektima i prošli nekažnjeno. Žalosno je što je kod nas sustav takav da se sve svodi na saniranje materijalne štete, a ne sankcionira pojedince koji ugrožavaju sigurnost gradana, zakljucuju vlasnici Bassa, ciji su djelatnici do subote navecer uspjeli kafic dovesti u red.

Valter Opašic iz PU istarske kazao nam je da je policija zbog incidenta u Bassu podnijela prekršajne prijave protiv cetiri osobe: dvije zbog narocito drskog ponašanja, a dvije zbog narušavanja javnog reda i mira.
- Vlasnici kafica imaju mogucnost podnijeti prijavu protiv pocinitelja i tražiti sudskim putem naknadu štete, a u krajnjoj liniji mogu angažirati i zaštitare, kazao je Opašic.


Podijeli: Facebook Twiter