Pijani po gradu sa zracnom puškom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zbog pucnjave u Lošinjskoj ulici u utorak navecer, policija ce 35-godišnjeg i 37-godišnjeg Puljana prijaviti zbog prekršaja protiv javnog reda i mira te kršenja Zakona o oružju, izvijestili su iz PU istarske.

Dvojac je u Lošinjskoj ulici, nedaleko od nekadašnje Mljekare, oko 21.30 sati konzumirao alkohol i zracnom puškom gadao u stup. U jednom se trenu ondje našao 20-godišnji Puljanin, u kojega su uperili zracnu pušku pa je mladic, preplašen, pobjegao.

Dvojac se nakon toga automobilom odvezao na drugi kraj grada, do ulaza u turisticko naselje na podrucju Verudele. Ondje su nastavili ispijati alkoholna pica, no dvojica prolaznika su uocila da u prtljažniku automobila imaju pušku te su o tome obavijestila policiju.

Policajci su došli na Verudelu i zatekli ih pored vozila marke fiat pulskih oznaka sa zracnom puškom. Naknadno je utvrdeno da su obojica bila pod utjecajem 1,62 grama alkohola po kilogramu težine. Premda posjedovanje zracne puške nije prekršaj, Puljani su zaradili prijave jer su je koristili na javnom mjestu i pod utjecajem alkohola, za što je predvidena novcana kazna u rasponu od 3.000 do 15.000 kuna.

U Lošinjskoj ulici u srijedu smo naišli na 20-godišnjaka koji je u utorak navecer imao bliski susret s dvojcem. Zbog straha da bi mogao imati problema mladic nije želio da otkrivamo njegov identitet niti da ga fotografiramo, ali nam je ispricao sljedece:

- Vozio sam se automobilom makadamskim putem prema glavnoj cesti. Na dijelu gdje pocinje asfalt, bliže bivšoj Mljekari, bio je parkiran neki tamnocrveni auto, a pokraj njega je bilo nekoliko osoba. Nisam siguran, jer je bilo dosta mracno, ali mislim da su bila cetvorica ili petorica. Ocekivao sam da ce se taj auto maknuti s puta da bih mogao proci, ali dva muškarca koja su stajala vani otvorila su prtljažnik, iz kojeg je jedan od njih izvadio pušku i usmjerio je prema meni. Uplašio sam se i odvezao se autom na drugu stranu, prema Vidikovcu, ispricao nam je mladic, koji nije cuo pucnjavu u Lošinjskoj. (M. KOŠTA)


Podijeli: Facebook Twiter