Pijani Pazinjan razbijao zbog presude?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Navodno zbog revolta presudom hrvatskim generalima na sudu u Haagu danas je stradalo povece staklo na lijevom prednjem procelju pazinskog Spomen doma. Mogucu eskalaciju razbijackog gnjeva sprijecio je kucni majstor i elektricar pazinskog Puckog otvorenog ucilišta Bruno Antolovic, kojega su tek što je preuzeo popodnevnu smjenu u Spomen domu u 14.30 sati pozvali da hitno izade na plato pred zgradom jer netko razbija stakla.

- Kad sam izašao, vidio sam nekog meni nepoznatog covjeka kako baca kamenje u stakla, a jedno je vec prilicno jako napuklo. Buduci da sam vidio da je ocigledno pod utjecajem alkohola, pokušao sam ga smiriti pozvavši ga na pice u bar na trgu, malo niže, i dok smo hodali do bara revoltirano je govorio o haaškoj presudi "njegovom zapovjedniku". Cak mi je rekao da je pola sata prije tog dogadaja nazvao pazinsku policiju i rekao im da ce 'raditi sranja po gradu' zbog presude hrvatskim generalima.

Nastojao sam ga zadržati razgovorom da ne bi opet nešto poceo razbijati, sjeli smo na pice u otvoreni bar na trgu, i uskoro je po njega došla policija koju je pozvao netko od korisnika prostora Spomen doma. Njega su zadržali na obradi, a ja sam u izjavi policiji rekao otprilike ovo što sam sad rekao vama, kazao nam je Antolovic otprilike sat vremena nakon incidenta.

Šteta se procjenjuje, a pretpostavlja se da ce biti znatna jer je rijec o posebnoj vrsti stakla. Osim jednog stakla na kojem je baceni kamen napravio veliku zrakasto-kružnu pukotinu, tragovi su vidljivi na još dva jednako velika stakla, koja ipak nisu jako oštecena.

Tijekom popodneva 52-godišnjaka je prekršajno obradila policija, a najvjerojatnije ce sutra biti doveden pred prekršajnog suca.


Podijeli: Facebook Twiter