Pijani los zapeo na stablu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pijani los pokušao je dohvatiti još jednu jabuku na stablu, izgubio ravnotežu i ostao zaglavljen na drvetu. Rogatog veseljaka našao je Per Johansson kad je cuo zapomaganje alkoholizirane životinje iz susjedovog vrta u Säröu južno od Gothenburga u Švedskoj.

Johansson se taman vratio s posla kad je do njega kroz mrak i kišu stigao neobican zvuk. "Prvo sam mislio da se netko šali sa mnom. No, onda sam otišao baciti pogled i imao sam što vidjeti. Los se zaglavio na stablu jabuke. Samo mu je jedna noga ostala na tlu", rekao je Per Johansson za novine The Local.

Johansson je nazvao policiju koja je poslala lovca, a on i susjedi su poceli rezati niže grane dok su cekali pomoc. Los je ostao zaglavljen dok nisu na mjesto nezgode stigli vatrogasci koji su uspjeli saviti stablo dovoljno da jadna životinja sklizne natrag na tlo.

Johansson je bio pod dojmom da je los poprilicno pijan od prezrelih jabuka što nije cudna pojava u Švedskoj tokom jeseni.

"Susjeda je prepoznala životinju koja se skoro sudarila s njezinim vozilom dan ranije. Bila je sigurna da je los pijan", kaže Johansson.

Nakon što su ga oslobodili los je ležao neko vrijeme u nesvijesti na tlu ispod jabuke. Ujutro je mamurna životinja napokon odlucila da joj je bilo dosta jabuka, te je odšetala u nepoznatom smjeru.


Podijeli: Facebook Twiter