Pijani djedica lažno prijavio ubojstvo

Ilustracija (Arhiva)
Ilustracija (Arhiva)

Sedamdesetjednogodišnji Petrinjac, koji se u "veselom" stanju odvažio na neslanu šalu s policijom, zaradio je kaznenu prijavu zbog lažne dojave o dvostrukom ubojstvu, a onda i prekršajnu jer je izvrijeđao policajce koji su ga vrlo brzo identificirali kao "šaljivdžiju".

Prema upravo završenom policijskom kriminalističkom istraživanju, on će biti kažnjen za lažnu dojavu policiji o velikom zločinu u Novom Selištu pokraj Petrinje.

U alkoholiziranom stanju, 23. srpnja je u večernjim satima nazvao policiju na broj 192 i prijavio dvostruko ubojstvo. Hitnom intervencijom u Novom Selištu, policija je ustanovila kako je dojava bila lažna, a cijeli događaj izmišljen.

Policija je vrlo brzo utvrdila tko je ih je obmanuo i stigla šaljivdžiji u dvorište. Čim ih je ugledao, stao ih je vrijeđati i tjerati iz dvorišta, odbio je i alkotest, pa je morao biti svladan. Uhićen je i priveden u policijsku postaju, gdje je zadržan do otrježnjenja.

Kako je priopćila glasnogovornica Policijske uprave sisačko-moslavačke Iva Dvorski, zbog širenja lažnih i uznemirujućih glasina, Petrinjac je najprije kazneno prijavljen, dok je zbog vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika i prekršajno prijavljen po Zakonu o prekršajima protiv javnog reda i mira. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter