"Pijana noc 1918." ponovno na Malom Brijunu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hit-predstava Kazališta Ulysses, "Pijana noc 1918." Ive Štivicica i Miroslava Krleže u režiji Lenke Udovicki, ponovno igra na Malom Brijunu, cime se privodi kraju još jedna uspješna sezona ovoga kazališta.

Ovu je predstavu od premijerne izvedbe 2007. godine vidjelo oko 15.000 gledatelja. Pored izvedbi na maticnoj pozornici na Tvrdavi Minor, gostovala je i na pozornici zagrebackog HNK-a, ljubljanskog Cankarjevog doma, na Sterijinom pozorju u Novom Sadu, te na dvama festivalima na kojima se ovjencala nagradama – na 41. BITEF-u u Beogradu, na kojem je osvojila nagradu publike, te na 15. medunarodnom festivalu malih scena u Rijeci, na kojem su nagrade dobili Ivo i Tena Štivicic za dramatizaciju te Nebojša Glogovac dvije glumacke nagrade za ulogu pukovnika Vesovica.

Predstava je nastala na temelju znamenite novele Miroslava Krleže koja opisuje dramaticna zbivanja s pocetka studenoga 1918. godine, kad dolazi do sukoba koncepcije bezuvjetnog južnoslavenskog ujedinjenja i samostalne hrvatske države u praksi – do sukoba idealizma i razuma, iluzija i stvarnosti.

Glume Sreten Mokrovic, Nebojša Glogovac, Sven Medvešek, Ksenija Marinkovic, Nina Violic, Linda Begonja, Branislav Lecic, Krunoslav Klabucar, Damir Šaban, Zoran Gogic, Mladen Vasary, Lucija Šerbedžija, Ivan ?uricic, Damir Borojevic, Sven Jakir, Damir Poljicak i kao posebna gošca Josipa Lisac.

"Pijana noc 1918." je na programu 20., 21., 22. i 23. kolovoza. Brod iz Fažane polazi u 20.15 sati.


Podijeli: Facebook Twiter