Pijan za upravljačem Golfa Ipsilonom vozio 170 km/h

Ilustracija (Foto: Arhiva)
Ilustracija (Foto: Arhiva)

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave istarske dogodilo se 17 prometnih nesreća. U šest nesreća jedna je osoba teško ozlijeđena, a pet lakše. Tri nesreće dogodile su se zbog neprilagođene brzine i to na području Labina na državnoj cesti Pazin - Vozilići, na području Poreča na državnoj cesti Poreč -Funtana i u Puli na kolniku Galijotske ulice. Kontrolirano je 400 sudionika u prometu iz kojeg je isključeno 16 vozača i tri vozila. Utvrđeno je 166 prekršaja, najviše nepropisne brzine (59), nepropisnog pretjecanja (12), nekorištenja sigurnosnog pojasa (10) i korištenja mobitela za vrijeme vožnje (8). Počinjeno je 65 ostalih prekršaja.

U prekoračenju brzine policija je u nedjelju oko 16.25 sati na Istarskom ipsilonu prije mosta Limska draga, na mjestu gdje je ograničenje brzine 60 kilometara na sat utvrdila da 32-godišnji vozač iz Srbije upravlja osobnim automobilom marke VW Golf brzinom od 170 kilometara na sat. Na znak policije da se zaustavi vozač je samo nastavio voziti u smjeru naplatnih kućica Pula, gdje su ga policajci zaustavili te alkotestiranjem utvrdili da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola od 1,06 g/kg. Zbog počinjenih prekršaja, izdan mu je obavezni prekršajni nalog na iznos od 9.000 kuna te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole na teritoriju Republike Hrvatske u trajanju od tri mjeseca.

U subotu oko 23.50 sati u Kolhiđanskoj ulici u Puli zaustavljen je osobni automobil marke Kia, pulskih registarskih oznaka. Njime je upravljao 59-godišnjak iz Pule kojem je utvrđeno da ima 2,22 g/kg alkohola. Budući da je vozilu istakla i valjanost prometne dozvole, isključen je iz prometa te je protiv njega podnesen optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom sudu. (S. B. I.)


Podijeli: Facebook Twiter