Pijan vozio u rikverc i izazvao nesrecu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Cak 2.08 promila alkohola imao je u organizmu 45-godišnji T. L. iz Brtonigle, vozac koji se proteklog petka oko 16.45 sati na Tunelu Ucka Fiatom zabio u betonsko postolje.

Istarska policija izvjestila je da je T. L. nesrecu na naplatnim kucicama prouzrocio tako što je s istarskog Ipsilona ušao u prometnu traku naplate putem EMC uredaja kojeg medutim u vozilu nije imao. Stoga je T. L., želeci izaci iz te trake, krenuo Fiatom u rikverc, no tada je udario u betonsko postolje za oznacavanje zapreka na kolniku. Buduci da je 45-godišnjaku izmjerena koncentracija od 2.08 promila alkohola, te da u nesreci nije ozlijeden policija ga je nakon ocevida odvela u posebne prostorije na triježnjenje.

Proteklog su vikenda na cestama u Istri teže ozlijedene dvije, dok je lakše ozlijedeno 26 osoba. Ukupno je policija zabilježila 67 prometnih nesreca.

Cak 24 nesrece vozaci su prouzrocili prebrzom vožnjom dok su u šest nesreca vozaci bili pod utjecajem alkohola. Istarska policija je od 22. do 25. srpnja kontrolirala 631 vozilo i vozaca te utvrdila pocinjenje ukupno 345 prekršaja od cega je 87 slucajeva prebrze vožnje, 50 nepropisnih pretjecanja, 31 prekršaj pocinjen je nekorištenjem sigurnosnog pojasa...

Zbog vožnje pod utjecajem alkohola sankcionirano je 20 vozaca, zbog upravljanja neregistriranim vozilima kažnjeno je cetrnaestero vozaca a devetnaest je motociklista, mopedista i njihovih suputnika zaradilo kazne zbog nekorištenja zaštitne kacige.

Iz prometa je zbog raznih prekršaja policija proteklog vikenda iskljucila 29 vozaca i 14 vozila. (M. Ko.)

 


Podijeli: Facebook Twiter