Pijan vozio auto s lažnim tablicama

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon što je pod utjecajem alkohola isprobavao automobil mercedes 250 TD koji je namjeravao kupiti, a zatim prouzrocio prometnu nesrecu u kojoj je lakše ozlijeden, M. M. (43) s podrucja Poreca i vlasnik automobila E. K. (54) s podrucja Vižinade zaradili su i optužni prijedlog zbog krivotvorenja isprava prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama. Naime, ocevidom prometne nesrece koja se dogodila 24. studenog policija je utvrdila da se na automobilu koji je M. M. (43) isprobavao nalaze nepripadajuce, odnosno registarske plocice nekog drugog automobila.

Dvojac se susreo na benzinskoj postaji Bacva na Istarskom ipsilonu. M. M. (43) je sjeo u automobil u namjeri da ga isproba, a kod mjesta Bencani kraj Višnjana zbog neprilagodene brzine i jer je vozio pod utjecajem 2,45 promila alkohola u krvi sletio je s kolnika u nisko raslinje i prevrnuo se na krov.

Policija je utvrdila da se na automobilu nalaze registarske tablice koje pripadaju starom BMW-u koji je završio na otpadu, a koji E. K. (54) nije propisno odjavio. Prave registarske plocice s mercedesa 250 TD policija je vlasniku E. K. (54) oduzela 19. studenog jer je kod mjesta Okreti vozio pod utjecajem 1,89 promila alkohola u krvi, prije stjecanja prava na upravljanje te s neregistriranim i neosiguranim vozilom. Tada je uhicen i doveden pred prekršajnog suca. Policija je uz vlasnika mercedesa 250 TD kaznila i potencijalnog kupca M. M. (43) jer je znao za nevaljane registarske plocice.


Podijeli: Facebook Twiter