Pijan slupao auto pa napao policajca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Porecka je policija utvrdila osnovanu sumnju da je 52-godišnji Ž. P. iz Rogovica (Kaštelir-Labinci) pocinio kazneno djelo prijetnje, i to prema službenim osobama odnosno 33-godišnjem policajcu s podrucja Vrbanje i 27-godišnjoj policajki s podrucja Poreca.

Ž. P. je u nedjelju oko 21.40 sati na kolniku ulice Borgo ispred ugostiteljskog objekta izazvao prometnu nesrecu s materijalnom štetom.

Naime, on je upravljao automobilom Mercedes pulskih registracijskih oznaka unatrag te je udario u propisno parkirani automobil Fiat pulskih registracijskih oznaka u vlasništvu 51-godišnjaka iz Tara. Materijalna šteta procijenjena je na oko dvije tisuce kuna.

Alkotestiranjem je utvrdeno da je Ž. P. upravljao pod utjecajem od 2.78 promila alkohola te da protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Za vrijeme obavljanja ocevida, odnosno nakon što su mu policijski službenici objasnili zakonske osnove o njegovim prekršajima, Ž. P. im je uputio prijetnje, a potom je i nasrnuo na 33-godišnjeg policajaca tako što ga je udario i odgurnuo u predjelu prsa.

Nakon toga policijski službenici su Ž. P. uz primjenu sredstava prisile uhitili i priveli u porecku policijsku postaju te proveli kriminalisticko istraživanje. Protiv 52-godišnjaka iz Rogovica slijedi kaznena prijava redovnim putem. (S. P.)


Podijeli: Facebook Twiter