Pijan skrivio nesrecu kod Svetvincenta

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dvadesetdvogodišnji vozac s podrucja Pazina izazvao je u srijedu prometnu nesrecu kod Svetvincenta upravljajuci neregistriranim vozilom alfa romeo 166 pod utjecajem 1,03 promila alkohola u krvi.

Po rijecima policijske službenice za odnose s javnošcu PU istarske Nataše Rogic Jukopila, mladic je u nesreci teško ozlijeden, a dva putnika iz mercedesa A klase talijanskih registarskih oznaka lakše.

Nesreca se dogodila kada je 22-godišnjak upravljajuci alfom iz smjera Bibici prema Svetvincentu u nepreglednom lijevom zavoju zapoceo nepropisno pretjecati automobil koji se kretao ispred njega, nakon cega je prednjim lijevim dijelom alfe udario u prednji dio mercedesa, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 25-godišnji talijanski državljanin. Od siline udarca oba su automobila izletjela s kolnika.

Protiv vozaca alfe slijedi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Naime, 22-godišnjak je kao mladi vozac pod utjecajem alkohola upravljao osobnim automobilom cija je važnost prometne dozvole istekla te cija snaga motora prelazi 75 KW, odnosno iznosi 138 KW.

Takoder, protiv njegove 44-godišnje majke slijedi optužni prijedlog zbog prekršaja jer je ona kao vlasnica dala automobil sinu na upravljanje iako on ne smije upravljati vozilima B kategorije cija snaga motora prelazi 75 KW.


Podijeli: Facebook Twiter