Pijan projurio kroz crveno i usmrtio dvojicu pješaka

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Aleksandaru Cupaću (35) iz Rijeke određen je jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti ponavljana djela i utjecaja na svjedoke, odlučila je danas sutkinja istrage Županijskog suda u Rijeci Ksenija Zorc. Iz pritvora može izaći ako plati jamstvo od 300.000 kuna.

Državno odvjetništvo, osim što ga tereti da je pod utjecajem alkohola i prošavši kroz crveno svjetlo na semaforu skrivio nesreću s najtežim posljedicama, tereti ga i zbog nepružanja pomoći. 

Cupać je priveden u 11.30 sati na prvo ispitivanje u ODO u Rijeci da bi bio saslušan o okolnostima izazivanja teške prometne nesreće  u Adamićevoj ulici i izazivanja smrti dvojice pješaka - Darija Krbavca (50) s područja Opatije i Marka Bunoze (48) iz Rijeke. Osumnjičeni Cupać u Odvjetništvo je stigao u pratnji svojeg branitelja, riječkog odvjetnika Gorana Marjanovića, a odlučio se, barem za sada, na obranu šutnjom.

Neslužbeno saznajemo da je vozio pod utjecajem alkohola od jednog promila. I sam Cupać je ozlijeđen u nesreći, a zadobio je tešku ozljedu lijeve ruke. (Š. BRNČIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter