Pijan preko pune crte bježao ophodnji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U subotu oko 23,40 sati, na županijskoj cesti Kršan -Sveta Nedjelja, u naselju Eržišce, 21-godišnji vozac iz Potpicna zapoceo je pretjecanje vozila ispred sebe preko pune crte, a u prekršaju uocila ga je policijska ophodnja. Na znak da se zaustavi, oglušio se i nastavio s vožnjom.

Policijska ophodnja je krenula za njim ukljucivši sirenu i svetlosne signale, pa je vozac zaustavljen u Svetoj Nedjelji. Provedenim alkotestiranjem utvrdena koncentracija alkohola od 1,78, nakon cega je vozac, u skladu s Prekršajnim zakonom, uhicen, objavila je PU Istarska na svojim web stranicama.

Inace, tijekom vikenda od 21. do 23. sijecnja na podrucju Istre dogodilo se 14 prometnih nesreca od cega tri s lakše ozlijedenim osobama, a 11 samo s materijalnom štetom. Cetiri su nesrece su izvavane zbog nepoštivanja prednosti prolaska, tri zbog neprilagodene brzine kretanja, u jednoj prometnoj nesreci utvrdeno je da je vozac upravljao pod utjecajem alkohola.

Ukupno su kontrolirana 565 vozila pri cemu je utvrdeno 313 prometnih prekršaja, od kojih 101 nepropisna brzina, 22 nepropisna pretjecanja, 25 vožnji pod utjecajem alkohola itd.


Podijeli: Facebook Twiter