Pijan napao policajca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Mladic iz Pule (24) u nedjelju je oko 2.40 sati, pod utjecajem 1.42 promila alkohola u krvi, rukom u nos udario policajca u Rovinju. Prema podacima iz PU istarske, napad se dogodio na raskrižju ulica Luja Adamovica i Stjepana Radica gdje su trojica rovinjskih policajaca kontrolirala vozila i vozace.

U trenutku kada su se dvojica policajaca nalazila u službenom vozilu radi utvrdivanja identiteta vozaca zaustavljene toyote corola, njihovom trecem kolegi, 31-godišnjaku iz Rovinja koji je službu obavljao u civilnom odijelu s istaknutom znackom, prišao je 24-godišnji Puljanin i upitao ga može li dobiti prijevoz do Pule, a potom i da želi prijaviti gubitak novcanika.

Nakon što ga je 31-godišnji policajac uputio da gubitak novcanika može prijaviti u prostorijama policijske postaje, 24-godišnjak ga je udario rukom u nos te je krenuo prema njemu kako bi ga ponovno udario. Ozlijedenom kolegi, u pomoc su odmah priskocila druga dvojica policajaca te su prema 24-godišnjem Puljaninu primijenili sredstva prisile i priveli ga u policijsku postaju.

Alkotestiranjem je utvrdeno je da je Puljanin bio pod utjecajem alkohola od 1.42 promila, a lijecnickim pregledom da su i 24-godišnjak i 31-godišnji policajac lakše ozlijedeni. Nakon kriminalistickog istraživanja 24-godišnji Puljanin je u nedjelju oko 18 sati priveden u Istražni centar Županijskog suda u Puli. (S. P.)


Podijeli: Facebook Twiter