Pijan "napao" automobil

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Osamnaestogodišnji belgijski državljanin u nedjelju se u ranim jutarnjim satima pod utjecajem alkohola iskalio na automobilu tvrtke Taxi Cammeo koji je "napao" udarajuci ga šakama i nogama.

Pod utjecajem 1,48 promila alkohola u krvi najprije je šakom razbio vjetrobransko staklo Škode Roomster, a potom je nogom oštetio vozaceva vrata u trenutku kada su u automobilu uz vozaca bile i cetiri putnice iz Vodnjana. Incident se dogodio u 5.40 sati u Istarskoj ulici u Puli. Policija je izvijestila da je mladic iz Belgije automobil "napao" iz ciste obijesti, a u "sukobu" se i lakše ozlijedio.

U sjedištu pulskog Taxi Cammea tehnicki direktor Goran Kolar ispricao nam je što se dogodilo u nedjelju ujutro. Naime, on i svi vozaci šokirani su incidentom buduci da je ovo prvi put da je netko, doslovno, napao vozilo.

- Belgijanac je pokušao spustiti staklo suvozaceva prozora i nešto reci putnicama, no nije uspio te je potrcao za taksijem i stao pred vozilo na semaforu. Tada je poceo lupati po vjetrobranskom staklu, a kada ga je razbio, krenuo je nasilno otvoriti vozaceva vrata te je nogom udarao u njih. Vozac je tada nazvao naš centar, koji je pak alarmirao policiju. Naš vozac A. R. pokupio je cetiri djevojke na sasvim drugoj adresi i sumnjam da imaju ikakve veze s Belgijancem, kazao je Kolar. Napadac se nakon dolaska policije pravdao da su mu cure ukrale 50 eura, pa zatim 50 kuna i cak osobne dokumente, uglavnom - bio je neodlucan. Kolar smatra da se ocito radilo o teškom pijanstvu, ili možda cak i opijatima.

Uništena Škoda je parkirana u garaži i ceka na procjenu osiguravateljske kuce, a potom i popravak. Poklopac motora bio je poprskan mladicevom krvlju. Kod vozacevih vrata bili su vidljivi udarci nogom u visini kvake te krvavi tragovi.

Tvrtka je ostala bez jednog vozila, koje voze tri vozaca u tri smjene, pa stoga Kolar veli da je to veliki gubitak. (Napisao i snimio M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter