Pijan bježao policajcima te ih izvrijeđao

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Proteklog petka nešto prije 23 sata na državnoj cesti D-44, u mjestu Ročko Polje, 22-godišnji mladić iz Lupoglava koji je upravljao je fiat unom, odbio se zaustaviti kada su mu to signalizirali policijski službenici, već je nastavio vožnju. Vozač je naknado zaustavljen i alkotestiran, a tada je ustanovljeno da je za upravljač sjeo pripit, odnosno pod utjecajem 1,44 promila alkohola u krvi.

Osim što je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola i odbio postupiti kako su mu zapovijedili policijski službenici, vozač je, nakon što je zaustavljen, vrijeđao i omalovažavao plavce.

Inače, tijekom proteklog vikenda na području PU istarske evidentirano je 16 prometnih nesreća u kojima je stradalo 11 osoba, tri su teško ozlijeđene, a osam osoba je zadobilo lakše ozljede. Tijekom petka, subote i nedjelje kontroliran je 591 sudionik u prometu, koji su počinili 242 prometna prekršaja. Najviše prekršaja odnosi se na prebrzu vožnju odnosno neprilagođenu brzinu (103) i nekorištenje pojasa (42).

Među težim prekršajima valja izdvojiti 21 vozača koji je sjeo za upravljač pod utjecajem alkohola, 14 slučajeva nepropisnog pretjecanja i osam slučajeva upravljanja neregistriranim vozilom.

Tijekom tri dana iz prometa je na Poluotoku isključeno 30 vozača i osam vozila. (portal GI)


Podijeli: Facebook Twiter