Pijan, bez vozacke, sletio s ceste

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Jedna je osoba lakše ozlijedena u prometnoj nesreci koja se dogodila u utorak oko 19,30 sati na cesti u blizini naselja Ušicevi Dvori. Ozlijeden je 38-godišnjak s podrucja Vinice koji je upravljao osobnim automobilom pulskih registracijskih oznaka, kojem je važnost prometne dozvole istekla, i to bez položenog vozackog ispita.

U oštrom i nepreglednom zavoju, spomenuti muškarac je zbog neprilagodene brzine izgubio nadzor nad vozilom te sletio van kolnika, udario u visoko raslinje i tri stabla, nakon cega se vozilo prevrnulo na krov.

Vozac je u nesreci lakše ozlijeden, a upravljao je vozilom pod utjecajem alkohola. Naime, izvršenim alkotestiranjm izmjerena su mu 2,28 promila alkohola u krvi. Uz niz prekršaja koje je pocinio, 38-godišnjak na zahtjev ovlaštene osobe nije predocio ni policu osiguranja, kao ni drugi dokaz o sklopljenom osiguranju.

Protiv 38-godišnjaka se podnosi optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu, a pokretanje prekršajnog postupka slijedi i protiv 44-godišnjeg vlasnika vozila, s obzirom da ga je dao na korištenje osobi koja nema pravo na upravljanje automobilom.


Podijeli: Facebook Twiter