Pixiesi vole Križanke

Barack Obama (Reuters)
Barack Obama (Reuters)

Kultni američki bend Pixies, jedna od najutjecajnijih i najcjenjenijih alter-rock grupa, nastupit će u sklopu svjetske turneje u Ljubljani u srijedu, 12. srpnja. Bit će to njihov treći nastup na Križankama, koje su već bili napunili 1989. i 2004. godine, a kako su ovaj put "preskočili" našu zemlju, i prilika za hrvatske fanove da provjere kako zvuče tri godine poslije njihova zadnjeg nastupa u Zagrebu.

Bend će u sastavu Joey Santiago (gitara), Black Francis (gitara, vokal), David Lovering (bubnjevi) i Paz Lenchantin (bas), najavljuju organizatori, izvesti repertoar sastavljen od klasika i rariteta iz njihova kataloga, te novije pjesme s albuma Indie Cindy iz 2014. i lanjskog Head Carrier. No, kako će točno izgledati set-lista, navode, bit će iznenađenje čak i samim članovima benda. Uvježbali su, naime, gotovo 90 pjesama, a odluku o tome koje će od njih točno izvesti ostavili do trenutka pred sam nastup.

Kao predgrupa će nastupiti Koala Voice, jedan od najperspektivnijih mladih slovenskih bendova, koji su pozornost pridobili pobjedom u prvoj sezoni Špil-lige, natjecanju srednjoškolskih bendova u organizaciji Kina Šiška. Otad su nastupali diljem Europe, između ostalog i u zagrebačkoj Tvornici prošle jeseni, u sklopu MENTprizenta. Oni koji nisu imali prilike čuti ih dosad, moći će se uvjeriti kako uživo zvuči miks rocka, popa, disca i punka ovog benda koji trenutačno priprema izdavanje drugog albuma. Organizatori koncerta su u suradnji ŠKUC Ropot i Kino Šiška, a ulaznice su dostupne u sustavu Eventim. (L. B.)


Podijeli: Facebook Twiter