Pixiesi oduševljeni novom basisticom Paz Lenchantin

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pixiesi su progovorili o promjenama u bendu nakon što ih je napustila basistica Kim Deal, za koju kažu kako ju je bilo nemoguće zamijeniti, ali i da je nova članica Paz Lenchantin "jednostavno divna". Bubnjar legendarnog bostonskog sastava David Lovering komentirao je stanje u Pixiesima u novom intervjuu za portal "Brooklyn Vegan".

"Ostavljeni smo na cjedilu kad je Kim Deal napustila bend, bila je to teška odluka", rekao je Lovering. U osnovi, nitko ne može zamijeniti Kim Deal. Bilo bi to nemoguće učiniti, smatra Lovering. Deal je prvo zamijenla Kim Shattuck koja je, nakon samo tri mjeseca, krajem prošle godine dobila otkaz. Shattuck je zamijenila Paz Lenchantin, bivša članica grupe Zwan Billya Corgana, a svirala je i snimala s Queens of the Stone Age, Silver Jews, Jenny Lewis, A Perfect Circle i dr.

Govoreći o novoj basistici, Lovering ju je opisao "jednostavno divnom", dodavši kako se vesele svirkama s njom. Istaknuo je da su uvijek tražili ženske glazbenice, kada se radilo o novom basisti u bendu.

"Da smo imali momka tamo, to ne bi bilo isto. Bilo bi malo previše muževno. Ženska strana daje Yin i Yang. Kao što sam rekao, nitko neće moći zamijeniti Kim Deal. To je nemoguće, ali mi radimo najbolje što možemo", rekao je. Kim Deal napustila je grupu prošloga lipnja, što su preostali članovi Black Francis, Joey Santiago i David Lovering potvrdili na službenoj Facebook stranici, izrazivši žaljenje zbog takve odluke.

"Ponosni smo što smo radili s njom tijekom 25 godina. Usprkos njenoj odluci da nastavi dalje sama, i dalje ćemo je smatrati članom grupe i njeno mjesto će biti uvijek uz nas. Želimo joj sve najbolje", poručio je ostatak benda.

Pixiesi su nedavno izdali limitirano izdanje EP-a pod nazivom "EP-2". Dostupno je fanovima na 10-inčnom vinilu u ograničenoj nakladi od 4.000 primeraka ili kao tri opcije download-a putem službene stranice benda.

Novi mini album takođe sadrži četiri pesme: "Blue-Eyed Hexe", "Magdalena", "Greens and Blues" i "Snakes". "EP2" je drugi EP Pixiesa u posljednjih 12 mjeseci, nakon objavljivanja "EP1" u rujnu. Pixiesi su potvrđeni headliner devetog INmusic festivala koji će se održati na Jarunu na Otoku mladosti od 23. do 25. lipnja. Zagreb je dosad već dvaput bio domaćin toj grupi, prvi put na vrhuncu karijere 1989., na već kultnom koncertu u Kulušiću, te 2006. na Šalati, nakon ponovnog okupljanja četvorke. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter