Pidžame za ugodan san i besane noći

Nešto je neodoljivo u pidžami
Nešto je neodoljivo u pidžami

Može li itko odoljeti udobnoj pidžami, kućnoj haljini i velikim mekanim papučama koji doslovce mame na izležavanje i ljenčarenje za vrijeme hladnih zimskih dana?

Nešto je neobjašnjivo privlačno u ženskoj pidžami muškog kroja baš poput bijelog T-shirta, za kojim muškarci polude kada ugledaju na ženi.

I modni kreatori to potvrđuju te za ovu zimu predlažu upravo – pidžame. Po mogućnosti od svile i to na pruge, što se nose u dnevnoj varijanti ljeti, ali i večernjoj u zatvorenom prostoru, kao trendovsko senzualno odijelo. Uz njih, u domove su se vratile i jednodijelne tute-pidžame, kao stvorene za cjelodnevno skakutanje po stanu.

Dakle, koju god pidžamu izabrali ove sezone, ne možete pogriješiti. Izbor je i više nego šarolik. Od točkastih, šarenih pidžama, na pruge, cvjetove i moderne leopard uzorke preko onih s likovima iz crtanih filmova namijenjenih infantilnim ljubiteljicama tih slatkih krpica, pa sve do svilenkastih spavaćica za vječne zavodnice.

Da bi komfor bio potpun, kod pidžama je važan i odabir materijala, jer pidžame su za uživanje, u osami ili prisnijem obiteljskom društvu. Flanel za udobnost, toplinu i možda nekako najviše blagdansku atmosferu, jer to je pravi klasik među noćnim odijelcima za pod plahtu, budući da se flanel tradicionalno dobivao iz vune, no danas može biti i od vune, pamuka ili sintetičkih vlakana. Ukoliko se odlučite za pidžamu od ovoga materijala, svakako prvo provjerite radi li se o prirodnom ili umjetnom flanelu.

Iako mnogi pamučne pidžame smatraju najboljima, one i nisu uvijek najtoplije. Pamuk upija vlagu i ukoliko se oznojite tijekom noći, ujutro biste se mogli probuditi u vlažnoj i hladnoj pidžami. Iako ga neki osuđuju, najmekši i najtopliji je pile poput mekane dekice na tijelu. I za kraj, poput bisera koji su vječni, svilena pidžama je uvijek aktualna – za posebne prilike, a ove godine i svečana druženja, što i ekonomski gledano nije loše. Imate li neku svilenu pidžamu muškog kroja koju vam je majka davno kupila od čeških turista. Bingo! Sredili ste si trendovsko odijelo za besane noći.

I možda je baš posljednji mjesec u godini, pidžama mjesec – i stilski ali i emotivno. Kraj jedne godine i početak druge u kojoj bi neke događaje najradije prespavali, a neke trajno pohranili u intimu i toplinu romantičnih sjećanja. Što čekate? Uskočite u pidžamu. (L. BAGAR)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter