Picula: Potrebne su promjene u SDP-u i koaliciji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Europarlamentarac Tonino Picula, SDP-ovac kojem su birači na listi vladajuće koalicije dali najviše preferencijalnih glasova, poručio je danas da SDP "može i treba biti drugačiji" te ocijenio da su za pobjedu na idućim parlamentarnim izborima potrebne promjene i u stranci i u koaliciji na vlasti.

- SDP može i treba biti drugačiji da bi ponovo pobijedio, kazao je Picula u emisiji "U mreži prvog" Hrvatskog radija, a na pitanje prijeti li SDP-u raskol uzvratio je da to treba ostaviti unutarstranačkim raspravama.

- Nema mjesta optimizmu, potrebna je promjena i u stranci i u koaliciji na vlasti. Koalicijski partneri mogu biti itekako zadovoljni rezultatom Kukuriku liste jer bi samostalnim nastupom bili daleko od bilo kakvog praga, a kamoli od mjesta u Europskom parlamentu, rekao je.

Što se tiče SDP-a, Picula smatra da nikako ne mogu biti zadovoljni rezultatom. "Nakon osvojenih pet mandata u Europskom parlamentu, sada ćemo biti zastupljeni sa svega dvoje parlamentaraca. To ja nikako ne mogu doživjeti kao uspjeh", rekao je Picula.

Ne bi volio, kaže, da poraz na europskim izborima bude i poraz na parlamentarnim izborima.

- Pretpostavljam da ćemo na stranačkim tijelima proanalizirati zašto je doživljen neuspjeh i nakon toga, ako takva bude volja, predložiti i neka nova rješenja, rekao je Picula.

Na pitanje ima li u SDP-u nekoga tko je iznenađen njegovim dobrim rezultatom Picula je kazao: "Mislim da tu nema iznenađenih, samo mislim da vjerojatno ne primaju svi moj rezultat na isti način". (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter